Fuyuka Nosztalgia Pudingja
Ha nyár van és dögmeleg, vagy ha éppen a tanuláshoz kell egy kis élénkítő, akkor Fuyuka pudingja rá legjobb megoldás! Tökéletes arra hogy az ember elnyamnyogjon belőle párat és a narancsos, grapefruit miatt kicsit kesernyés íze garantáltan felrissít!
A receptben a "csésze" mértékegységet használom, hátha valakinek otthon rajta van a mérőedényén ez a mértékegység "cup" néven. Mindenesetre ott van mellette az átváltás, ha valaki inkább a jól bevált méricskéléshez szokott.
Hozzávalók (4 főre)
-Répalé (natúr, nem sózott/édesített) - 3/4 csésze (~180ml)
*Ha nincs kéznél, akkor az is járható út, hogy magad turmixolod össze a répát
-Narancslé - 1 csésze (~240ml)
-Grapefruitlé - 1/2 csésze (~120ml)
- Zselatin - Por vagy lapka zselatin. A mennyiség mindig márka függő, úgyhogy nézzétek meg mennyi zselatin kell X mennyiségű folyadékhoz.
- 6 evőkanál víz
Opcionális: mentalevél, narancs, grapefruit, méz
1. Áztasd be a zselatint, kevergesd el, hogy ne legyen csomós
2. Keverd össze a répa-, narancs- és grapefruit levet majd melegítsd meg őket egy fazékban. Fontos, hogy ne forrjon!
3. Add hozzá a zselatint és jól keverd el. Ismételten fontos, hogy ne forrjon, különben a zselatin ideje előtt megszilárdul!
4. Öntsd hőálló formákba vagy poharakba a keverékedet, várd meg amíg kihül majd tedd be őket a hűtőbe min. 2 órára.
Nitta tanácsai
- Mindig ügyelj arra hogy a zselatin jól elkeveredjen! Ha csomós lesz akkor nem csak azt kockáztatod, hogy nem köt meg rendesen, de néha íztelen galacsinok is előkerülhetnek.
- Ajánlott bevizezni a formát mielőtt beleöntjük a masszánkat Így később könyebb kiszedni.
- Mindig kostoljátok meg milyen összekeverve a létrió! Amíg nem teszitek bele a zselatínt addig tudtok balanszírozni rajta. A recept elvégre csak egy útmutató.
- Grapefruitot érdemesebb inkább facsarni, ha nem rajongtok túlságosan érte. Gazdaságosabb, mint 4-500 Ftért megvenni a dobozosat. Sajnos ebből, pont nincs kis kiszerelés...
- A répalé legolcsóbb lelőhelye a DM vagy a Rossmann.
A nagyobb méretért kattintsatok a képre!

|